Интересни факти за шоколада

Интересни факти за шоколада
18 юни 2019

Знаете ли, че:

 

 

Първите шоколадови барчета са произведени през далечната 1842 година в Англия от Cadbury.

 

Белият шоколад всъщност технически не е шоколад, тъй като не съдържа какао или шоколадова течност в себе си. Но съдържа части от какаовите зърна – основно какаово масло.

 

Изобретателят на Chocolate Cookie Chip продава идеята на Nestle, като в замяна получава шоколад през целия си живот.

 

Най- големият шоколад тежи 5,792 кг.

 

Шоколадовият магнат Милтън Херше изпуска пътешествието с кораба „Титаник“, поради бизнес въпроси.

 

Има хапче, което може да придаде на пържола мириса на шоколад.

 

През 1875 г в Швейцария след осем години опити Даниел Петър създава млечния шоколад.

 

Шоколадът е единственото ядливо вещество, което се топи на около 34 ° С, точно каквато е температурата на човешкото тяло. Ето защо шоколадът се топи толкова лесно в устата ви.

 

75% от изкуствената ванилия, произведена в света, се използва за сладолед и като ароматизатор за шоколад.

 

Първият опит за обработка на шоколада е горещият шоколад.

 

Когато става дума за кашлица, шоколадът е по-ефективен дори от кодеина.

 

Какаовите дървета могат да живеят 200 години, но дават жизнеспособни какаови зърна само в 25 години от живота си.